undefined

Groei naar een talentvolle en veerkrachtige organisatie

undefined

Ons Vitalentenprogramma® biedt een uitgebreide benadering van duurzame inzetbaarheid, gericht op de ontwikkeling van zowel individuele medewerkers als de organisatie als geheel.

Het maatschappelijk domein

Organisaties binnen het maatschappelijk domein staan al jarenlang onder grote druk. Er zijn forse personeelstekorten en medewerkers vallen regelmatig kort- en langdurig uit. Daarnaast werken er meerdere verschillende generaties samen, die allen weer een andere vraag aan de werkgevers stellen. Zo hebben de babyboomers en generatie X altijd hard gewerkt en zijn zij opgegroeid met de boodschap: Niet lullen maar poetsen. Vervolgens kwamen de pragmaten onder het mom: Work hard, play hard, en werden zij gevolgd door generatie Y en Z. Deze laatste twee generaties zijn meer bewust en willen niet perse hard werken en klimmen op de carrière ladder, maar bewuste keuzes maken en in balans zijn en blijven met zichzelf, hun omgeving en het geheel.

De huidige werkgevers zijn daar nog niet (voldoende)op ingericht. De managers zijn vaak van de generatie X en pragmaten, en vinden dat hun medewerkers minstens net zo hard moeten werken om iets te verdienen. En dat terwijl het team vaak bestaat uit generatie X die aan het afbouwen is richting het pensioen, en de jonge collega’s die vanuit bewustzijn keuzes maken.
Willen de organisaties medewerkers binnen het maatschappelijk domein houden, dan zullen zij daarop in moeten spelen. Een van de thema’s is daarom de laatste jaren om de duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Jaarprogramma ontwikkeld op medewerkersniveau, managementniveau en directieniveau

Dit is voor WellMinded aanleiding geweest om het Vitalentenprogramma te ontwikkelen. Op basis van onze ervaring de afgelopen jaren hebben we een viertal thema’s weten te destilleren, die we in ons jaarprogramma aan bod laten komen.
In dit jaarprogramma wordt de organisatie op medewerkersniveau, managementniveau en directieniveau begeleidt bij de verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de vitaliteit en talentontwikkeling binnen de organisatie. Door het starten met een nulmeting en de inzet van o.a. workshops, nieuwsbulletins, en gericht adviezen begeleiden we een organisatie binnen een jaar naar een gezonde organisatie waarin vitaliteit en talentontwikkeling geborgd zijn.

We nemen je graag mee door de verschillende thema’s die we behandelen gedurende het jaar.

Vitalentenprogramma

undefined

Inhoud vitalentenprogramma

Bij aanmelding voeren we een eerste scan van jouw organisatie uit om de specifieke behoeften te identificeren en een programma op maat te ontwikkelen.
Per kwartaal kun je met je organisatie instappen, zodat je niets hoeft te missen. Elk kwartaal behandelen we een nieuw thema, gebaseerd op de 12 pijlers die allemaal een maand worden behandeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen om het thema écht samen tot leven te brengen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende Vitalentenlabs, het Vitalentennieuws, en de Vitalentenkalender die ieder team ontvangt waarbij we op teamniveau, managementniveau en directieniveau ondersteuning bieden. De mogelijkheden zijn eindeloos, en altijd in afstemming met jou als klant. Of je nu gaat voor het basispakket vol met informatie en advies, of het uitgebreide pakket: binnen een jaar is jouw organisatie weer gegroeid naar een gezondere organisatie!

Waarom de Vitalentenscan doen?
Inzicht in Sterke en Zwakke Punten: Krijg een helder beeld van waar jouw organisatie uitblinkt en waar nog verbetering mogelijk is.

Gericht Vitalentenprogramma®; op basis van de resultaten kunnen we een maatwerkprogramma aanbieden dat precies inspeelt op de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Duurzame inzetbaarheid; door te weten waar je staat, kun je gerichter werken aan de duurzame inzetbaarheid en veerkracht van je team.

Hoe werkt het?

1. Meer informatie; vraag de uitgebreide informatiebrochure aan
2. Aanmelding; meld jouw organisatie aan voor het Vitalentenprogramma®
3. Vitalentenscan; onze experts voeren een grondige scan uit, waarbij ze alle belangrijke aspecten van jouw organisatie onder de loep nemen
4. Analyse: we analysereen de resultaten en identificeren de sterke punten en ontwikkelpunten.
5. Op maat gemaak plan: we creëren een gericht en effectief Vitalentenprogramma® dat aansluit bij unieke behoeften van jouw organisatie

Begin vandaag nog met het versterken van jouw organisatie door deel te nemen aan de Vitalentenscan.
Vul het contactformulier hieronder in met onderwerp vitalenten en je ontvangt de uitgebreide informatiebrochure met de tarieven over het programma.

Contact ons!

WellMinded B.V. verbind daar waar het nodig is.