Lichaamswerk

undefined

Jouw lichaam is gebouwd met de bouwstenen van je vader en moeder. Net als hun leven weer is gebouwd met de bouwstenen van hun ouders. Deze bouwstenen bestaan uit genetisch materiaal wat wordt overgedragen, zoals de kleur van je ogen, je lengte, of haarkleur. Ook worden er persoonlijke eigenschappen doorgegeven. Hoe je opgroeit en de ervaringen die je daarbij opdoet, bepalen samen met de bouwstenen hoe je je als mens vormt. Dat betekent dat je lichaam alle informatie bezit van jouw eigen ervaringen en de ervaringen van de velen generaties voor jou. Bij een systemische lichaamsopstelling verkennen we samen wat de invloed van dit systeem is op jou, jouw lichaam en hoe dit met elkaar verbonden is.

Hoe werkt een lichaamsopstelling?

Voorafgaand aan een systemische lichaamsopstelling vindt er een intake plaats. Tijdens deze intake wordt besproken welk aanbod het beste bij je past en krijg je gericht advies over je individuele reisplan. Als tijdens een intake of behandeling is besproken dat we aan de slag gaan met een systemische lichaamsopstelling of een trauma release exercise (TRE), dan wordt er een sessie van 2 uur ingepland. Afhankelijk van de vraag die we gaan onderzoeken, wordt de sessie (met kleding aan) op de behandeltafel of op de grond uitgevoerd. Vanuit een ontspannen en veilige plek maak je als het ware een innerlijke reis door je lichaam.

Tijdens deze reis vindt de integratie in je lichaam plaats, waardoor je al direct met een ander gevoel de sessie uitloopt. Je wordt daarbij begeleidt door de reisgids en bepaalt zelf het tempo. Er gebeurt niets wat je niet kunt dragen en je houdt ten alle tijden zelf regie.

undefined

Een sessie van 2 uur kost €215,- incl. btw. Als je al bekend bent bij WellMinded en een eigen reisplan hebt, dan is er geen intake nodig. Mocht je nog niet bekend zijn, dan vindt er eerst een intake plaats. De kosten van een intake zijn €109,- incl. btw.

Het is goed om te weten dat onze ondersteuning niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, omdat wij niet zijn aangesloten bij de zorgverzekeringen. Om te weten wat dit voor jou betekent, zou je contact op kunnen nemen met je zorgverzekering.  

Wij zijn er van overtuigd dat als klachten op tijd worden aangepakt, grote problemen en zorgkosten kunnen worden voorkomen. We zien onze diensten daarom als een investering in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling.

Het is mogelijk om te kijken of de kosten bij de belastingdienst op te geven zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. Onze diensten kunnen vallen onder specifieke zorgkosten als er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Je kunt dit bij een boekhouder of accountant controleren of door te bellen met de belastingdienst om te kijken of in jouw situatie de kosten fiscaal aftrekbaar zijn. 

Naar contactformulier
undefined