undefined

Teamcoaching

undefined

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Klinkt dit bekend in de oren? Dit is precies waarom WellMinded niet alleen ondersteuning aanbiedt voor medewerkers, maar ook voor complete teams. Goede samenwerking is van groot belang binnen iedere organisatie. Zo kun je immers het meeste uit je medewerkers, teams en gehele organisatie halen. Als medewerkers goed op elkaar afgestemd zijn, elkaar steunen en elkaar vertrouwen, kun je de beste resultaten behalen. WellMinded draagt hier graag aan bij door het aanbieden van teamcoaching.

Teamtrajecten voor goede samenwerking

Om goed te kunnen samenwerken zijn een aantal voorwaarden noodzakelijk. Een team werkt bijvoorbeeld het beste als collega’s elkaar en hun kwaliteiten kennen, een gezamenlijk doel delen en elkaar vertrouwen. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Hier moet aandacht, tijd en energie in worden gestoken. Als je dat niet doet, kan wantrouwen en weerstand binnen het team de sfeer en effectiviteit negatief beïnvloeden. Merk je dat jouw team ondersteuning kan gebruiken om meer uit je team te kunnen halen? Dan kan een ontwikkeltraject daar hulp bij bieden. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we waar de behoefte ligt en wat de doelen zijn. We creëren dan samen een traject op maat en gaan op een creatieve en veilige manier met het team aan de slag.


Waarom teamcoaching?

Het kan ieder team overkomen: jullie lopen tegen een situatie aan en het loopt even vast. Soms lukt het niet om hier zelf uit te komen als team. Dan kan het helpen als er een objectieve buitenstaander meekijkt met een frisse blik. Deze persoon kan met meer afstand en vanuit verschillende kanten de situatie observeren en analyseren. Op basis hiervan kan samen met het team gekeken worden naar de verschillende mogelijkheden om hieruit te komen.

Teamdagen

Een andere manier om aan de slag te gaan als team zijn de teamdagen. Een auto heeft jaarlijks een APK keuring. Bij deze keuring wordt de auto even helemaal nagelopen en het nodige onderhoud uitgevoerd om deze het komende jaar nog goed en veilig te laten rijden. Zo heeft eigenlijk ieder mens en ieder team op zijn tijd een onderhoudsbeurt nodig. Om van daaruit nog beter te worden en nog beter verder te kunnen gaan. Bij een teamdag wordt er op een inspirerende en creatieve wijze stilgestaan bij de ontwikkelingen van het team. Die in het verleden, het heden, en in de toekomst. Een teamdag heeft daarmee als resultaat dat er samen doelen worden gesteld voor het team en organisatiedoelen worden vertaald naar concrete acties.Waar vinden de teamdagen plaats?

Deze ontwikkeldagen kunnen plaatsvinden op de locatie van de organisatie zelf. Soms is het juist verfrissend en inspirerend om zo’n dag ergens anders door te brengen. In dat geval zijn jullie van harte welkom bij de Essentie in Den Hout. Dit is een uitermate geschikte plek voor het inrichten van dit soort inspirerende dagen.

Contact ons
undefined

Contact ons!

WellMinded B.V. verbind daar waar het nodig is.